Harm Jan Moes

Een belangrijk deel van mijn werkzaamheden verricht ik voor klanten in het notariaat. Dat is een klantengroep die veel geld van andere mensen onder zich heeft. Vanuit de regelgeving is de beoordeling van de administratie van het notariaat steeds belangrijker geworden. Met mijn kennis en ervaring op dit gebied kan ik hierin een rol spelen.

Veel van mijn klanten begeleid ik al jaren. We kennen elkaar daardoor goed. Hoeveel ik doe, hangt altijd af van wat de klant zelf wil. Klanten waarderen het dat je betrokken bent. Met de een ga je na het werk een biertje drinken; de ander vindt het juist fijn dat je zakelijk bent en de rust bewaart. Behoud van eigen integriteit zorgt voor een evenwichtige relatie.

Online administratieproducten

De regelgeving op het gebied van accountancy wordt regelmatig aangepast en ook de automatisering op dit gebied verandert snel. Sommige klanten hebben in de achterliggende jaren moeten bezuinigen. Deze klanten hebben we kunnen helpen door mee te denken op administratief gebied en hen te ontzorgen. Bijvoorbeeld door hun administratie te digitaliseren of anders in te richten. Dat kost geld, maar door beter inzicht in de bedrijfsvoering kan dat veel voordeel opleveren. De klant weet dan goed waar hij staat.