Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jun. 13, 2018

Brancheverenigingen: maak financieel advies fiscaal aftrekbaar

Adfiz, OvFD en het Verbond van Verzekeraars willen dat de kosten van financieel advies fiscaal aftrekbaar worden. Hierover hebben ze een brief geschreven aan staatssecretaris Snel.
De evaluatie van het provisieverbod toont volgens de drie brancheorganisaties aan dat het bevorderen van de toegankelijkheid van advies wenselijk is. Ze verwijzen naar een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid waarin wordt aangegeven dat mensen maar moeilijk tot actie komen en financieel advies en begeleiding nodig hebben. Driekwart kent de eigen pensioenuitkering niet en een op de drie kan een pensioentekort tegemoet zien. Meer informatie alleen is niet genoeg, aldus de drie.
De introductie van het provisieverbod heeft de toegang tot advies volgens hen niet verbeterd. De drie brancheorganisaties wijzen op hun eigen initiatieven om de toegang tot financieel advies te verbeteren, zoals de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl.
Adfiz, OvFD en het Verbond van verzekeraars vinden dat het tijd wordt om met staatssecretaris Snel te gaan praten over de fiscale behandeling van advieskosten.
Bron: OvFD, Adfiz en Verbond van verzekeraars, 11-06-2018