Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

mei 12, 2021

eHerkenning 1 verdwijnt bij RVO

Vanaf 1 juli 2021 kan bij RVO niet meer worden ingelogd met eHerkenning 1 (eH1). RVO kiest voor de hogere betrouwbaarheidsniveaus eH2+ en eH3 om gegevens beter te beschermen. Per regeling is of wordt op website aangegeven welk niveau nodig is.
eH1 verdwijnt voor alle overheidsorganisaties. Ondernemers met alleen eH1 moeten daarom de eHerkenning aanpassen naar een hoger betrouwbaarheidsniveau. RVO geeft voor elke regeling aan welk niveau men nodig heeft. Als eHerkenning ook bij andere organisaties wordt gebruikt, bekijk dan welk niveau daar nodig is.
RVO adviseert om bij verschillende benodigde betrouwbaarheidsniveaus het hoogste niveau kiezen en de machtigingen te regelen die daarbij horen. Kiest men voor eHerkenning 3 (eH3) met de machtiging RVO-diensten op niveau eH3? Dan kan men bij alle regelingen van RVO inloggen. Alleen voor de Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst heeft men het Belastingdienst eH3-inlogmiddel nodig. Ook kan men met eH3 en de juiste machtigingen bij veel overheidsorganisaties inloggen. eH3 is wel duurder dan eH2+.
Bron: RVO.nl 06-05-2021