Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

mei 04, 2021

NOW-loket voor vijfde periode op 6 mei open

Vanaf donderdag 6 mei 2012 kunnen werkgevers die een aanvraag willen doen voor de vijfde periode van de NOW-maatregel terecht bij UWV. Er kan dan een tegemoetkoming in de loonkosten worden aangevraagd voor de maanden april tot en met juni 2021. Door de eerder dan voorziene openstelling (halverwege mei) kunnen werkgevers nog voor de salarisbetaling van mei het eerste voorschot binnen hebben.
De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd ten opzichte van de vorige periode. Werkgevers met minimaal 20% omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85% van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80% van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen. Het loket blijft open tot en met woensdag 30 juni 2021.
Om werkgevers te helpen met het maken van een goede inschatting van hun situatie heeft UWV ook voor de vijfde periode NOW een simulatietool online gezet. Een goed inschatting is van belang met het oog op de definitieve berekening van de tegemoetkoming die later volgt. Ondernemers die minder omzetverlies hebben geleden dan opgegeven of te maken hebben met een dalende loonsom, kunnen worden geconfronteerd met een terugvordering. De simulatietool maakt dit inzichtelijk.
Alle informatie over de vijfde periode NOW is te vinden op de website van UWV.
Bron: UWV 03-05-2021 en Min. SZW 26-04-2021