Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

aug. 19, 2020

SLIM-subsidie voor het MKB

MKB-ondernemingen die willen investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van hun personeel, kunnen de subsidie Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in het mkb aanvragen (SLIM-subsidie).
Ondernemingen die voldoen aan de EU-definitie van een middelgrote (<250 fte werkzame personen en maximaal € 50 miljoen jaaromzet of maximaal € 43 miljoen jaarlijks balanstotaal) of kleine (<50 fte werkzame personen en maximaal € 10 miljoen aan jaaromzet of jaarlijkse balans) onderneming kunnen subsidie aanvragen. Subsidie kan worden aangevraagd voor:

Activiteiten voor leren en ontwikkelen (bijvoorbeeld loopbaanadvies of onderzoek naar behoefte aan scholing in uw bedrijf).
Een aanpak om uw medewerkers aan te moedigen hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen (bijvoorbeeld een bedrijfsschool).
Een praktijkleerplaats binnen uw bedrijf voor (delen van) een mbo-opleiding voor volwassenen.

De SLIM-subsidie (2e tijdvak) kan van 1 september 2020 9.00 uur tot 30 september 2020 om 17:00 uur door MKB ondernemingen worden aangevraagd via de site van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Bron: Min. SZW