Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jun. 06, 2024

Subsidie praktijkleren 2023-2024 aanvragen

Voor de subsidieregeling praktijkleren voor het schooljaar 2023-2024 is het nu mogelijk een aanvraag in te dienen bij RVO. De subsidieregeling staat open tot en met 17 september 2024 17.00 uur.


Bedrijven en instellingen die een praktijk- of werkleerplaats aanbieden, kunnen in aanmerking komen voor de Subsidieregeling praktijkleren. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. De subsidie bedraagt maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.

Aanvraag De subsidie vraagt de werkgever per studiejaar aan bij RVO, na afloop van de begeleiding in het studiejaar. Vraagt de werkgever de subsidie zelf aan, dan dient hij het vanaf 2024 in via het nieuwe aanvraagportaal. Als intermediairs de aanvraag indienen, is vanaf 2024 een ketenmachtiging nodig.

Tegemoetkoming kosten De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Ook is de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding.

Meer informatie: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/praktijkleren

Bron: RVO, 4 juni 2024.