Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jun. 23, 2021

Vaststelling TVL Q1 2021

Vanaf de tweede helft van juli 2021 kunnen ondernemers, die een aanvraag TVL Q1 hebben gedaan, de werkelijke omzet over het eerste kwartaal van 2021 doorgeven. Hierover ontvangen zij een mail van RVO.
RVO heeft het vaststellingsformulier al ingevuld met hulp van gegevens van de Belastingdienst. Als de gegevens kloppen, hoeft de ondernemers alleen nog akkoord te geven. Kloppen de gegevens niet, dan kunnen de werkelijke omzetgegevens worden doorgegeven. RVO belooft ondernemers die de informatie volledig verstrekken binnen drie weken over de vaststelling te beslissen en te betalen. Om de subsidie sneller definitief vast te kunnen stellen heeft RVO aangegeven welke stukken als bewijs van de omzet kunnen dienen:

btw-aangiftes van de subsidieperiode (en de referentieperiode als de omzet verschilde van de aanvraag), of
een duidelijke uitdraai uit het boekhoudprogramma van de omzet: bedrijfsnaam, het bedrag van de omzet en de periodes moeten goed zichtbaar zijn, of
een goedgekeurde en gedeponeerde jaarrekening.

Als het omzetverlies gelijk is aan de opgegeven schatting bij de aanvraag, dan ontvangt de ondernemer de laatste 20%. Is het omzetverlies hoger, dan ontvangt de ondernemer alsnog een hogere subsidie. Bij een lager omzetverlies ontvangt de ondernemer minder dan 20% of betaalt hij of zij (een deel van) van het voorschot terug. Ondernemers kunnen de Adviestool gebruiken voor een schatting van hun definitieve subsidiebedrag (met de periode '1e kwartaal 2021').
Op 29 juni (van 10.00 tot 11.00 uur) verzorgen sprekers van RVO en het ministerie van EZK een webinar waarin zal worden ingegaan op de belangrijkste wijzigingen en voorwaarden van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q2 2021. Ook zullen ondernemers vertellen over hun ervaring met (het aanvragen van) TVL. U kunt zich hier aanmelden.
Bron: RVO, 18-06-2021