Erik Draijer

Mijn rol binnen Noord Negentig is een bijzondere: ik heb een controlerende functie, intern en extern. Dat is ook meteen het werk dat ik het leukst vind: kritisch meedenken met de klant en zorgvuldig controleren of alles klopt. Intern houd ik me bezig met de vaktechniek: ik lever mijn bijdragen aan het vakinhoudelijke beleid van het kantoor. Daarin ben ik het klankbord voor alle collega’s.

In mijn vak gelden erg veel regels en er komen steeds nieuwe bij. Ik help de klant zo efficiënt mogelijk met die regels om te gaan. Tegelijkertijd leg ik uit wat de overheid precies wil: regels worden steeds ingewikkelder. Ik denk in oplossingen, niet in problemen. Maar altijd binnen de kaders van de wet. Binnen de speelruimte die overblijft, haal je het beste eruit voor je klant.

Kennis delen

Naast mijn werk voor Noord Negentig ben ik docent aan Nyenrode. Ik geef les aan mensen die registeraccountant willen worden. Ik lees daarom erg veel van wat er wordt gepubliceerd in mijn vakgebied. Wat ik aan kennis opdoe, deel ik met mijn collega’s en mijn klanten. Zo houd ik mijn klanten scherp en ondersteun ik mijn collega’s.