Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

apr. 25, 2023

Belastingdienst is gestopt met toesturen van acceptgiro

Per 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro als mogelijkheid om belasting of toeslagen (terug) te betalen. Daarom is de Belastingdienst gestopt met het sturen van acceptgiro’s. In plaats daarvan ontvangt men voortaan brieven met betaalinformatie waarin precies staat hoe men kan betalen.


Vanaf nu zien de brieven van de Belastingdienst er anders uit dan men gewend is. Een voorbeeld van hoe de brief met betaalinformatie er in het vervolg uitziet is te vinden op de site van de Belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/betalenenontvangen/content/hoe-ziet-nieuwe-betaalinformatie-eruit.
De Belastingdienst adviseert om geen gebruik meer te maken van oude acceptgiro's. Maak voor betaling gebruik van de mogelijkheden de bank biedt. Bijvoorbeeld via mobiel bankieren of internetbankieren. Als men bankzaken liever op papier regelt en men heeft een bankrekening in Nederland, dan kan gebruik worden gemaakt van de overboekingskaart van de bank.

Motorrijtuigenbelasting Indien de motorrijtuigenbelasting niet via automatische incasso wordt betaald, wijzigt de uitnodiging tot betaling van motorrijtuigenbelasting. Aan de hand van het rekeningnummer voor de motorrijtuigenbelasting NL86INGB0002445588 kan gecontroleerd worden of de brief echt van de Belastingdienst afkomstig is.

Bron: Belastingdienst 24-04-2023