Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jun. 08, 2021

Beschikkingen Wtl 2020 in aantocht

De Belastingdienst verstuurt vanaf 3 juni de beschikkingen Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) 2020. Wie over 2020 recht heeft op één of meer tegemoetkomingen, ontvangt de beschikking vóór 1 augustus 2021.
In de beschikking staat het te ontvangen bedrag voor de loonkostenvoordelen, het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV. Dit bedrag is gebaseerd op de definitieve berekening die als bijlage bij de beschikking zit. Binnen zes weken na dagtekening van de beschikking betaalt de Belastingdienst het bedrag uit.
Als de beschikking niet juist is kan het beste worden gecontroleerd of dit komt door afrondingsverschillen. Vergelijk hiervoor de beschikking met de verloonde uren uit de aangiften loonheffingen. In de aangiften loonheffingen zijn de uren namelijk afgerond op hele uren. Op basis hiervan berekent UWV de tegemoetkomingen Wtl. De beschikking vergelijken met de uren uit de loonadministratie heeft geen zin. Is men het niet eens met de beschikking, dan kan bezwaar worden gemaakt.
Correctieberichten na 1 mei 2021 neemt UWV niet mee in de definitieve berekening. De gegevens uit de correctieberichten worden wel opgenomen in de polisadministratie. Het is wel verplicht om een fout te herstellen door de aangifte te corrigeren.
Bron: Forum Fiscaal Dienstverleners 03-06-2021