Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jun. 02, 2020

Dubbel budget voor begeleiding kwetsbare jongeren naar werk

Om jongeren in het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs naar werk te begeleiden krijgen de 35 arbeidsmarktregio’s extra geld. Voor het schooljaar 2020-2021 was hier al € 8,5 miljoen voor beschikbaar gemaakt. Aanvullend Komt daar nog eens € 8,5 miljoen voor deze doelgroep bij vanuit het Europees sociaal fonds (ESF).
Praktijkonderwijs (pro) is bedoeld voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben en vooral leren door het te doen in de praktijk. Op het voortgezet speciaal onderwijs (vso) zitten leerlingen met een leerprobleem als gevolg van fysieke of psychische beperkingen. Het gaat in totaal om zo’n 67.000 leerlingen voor wie geldt dat een succesvolle overgang van school naar werk erg belangrijk is voor een stabiele toekomst.
De € 8,5 miljoen aan eerder toegekende ‘impulsmiddelen’ krijgen arbeidsmarktregio’s vanaf eind mei 2020 in de vorm van een decentralisatie-uitkering. In de periode 1 juni- 31 juli 2020 kunnen de regio’s vervolgens een aanvraag indienen voor ESF-subsidie. Zij kunnen jongeren met ingang van het nieuwe schooljaar in september ondersteunen met deze gelden.
Bron: Min. SZW 29-05-2020