Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

dec. 14, 2021

Eerste dag zevende periode NOW: 2.800 aanvragen

Op de eerste dag dat bedrijven NOW-5 konden aanvragen voor de maanden november en december, hebben meer bedrijven een aanvraag gedaan dan in de vorige periode.
De zevende periode NOW (NOW-5) beslaat ditmaal geen drie, maar twee maanden. Werkgevers met minimaal 20% omzetverlies kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen voor de maanden november en december 2021. Net als in de zesde periode NOW is de tegemoetkoming maximaal 85% en kan er een maximaal omzetverlies van 80% worden opgegeven. Wel is de loonsomvrijstelling verhoogd naar 15%. Het voorschot is zoals altijd 80% van de berekende tegemoetkoming. Het voorschot wordt dit keer in één keer betaald en niet in termijnen.
Nieuw in de zevende periode NOW is dat ook bedrijven die na 1 februari 2020 gestart zijn in aanmerking komen voor loonsteun. Om het omzetverlies te kunnen berekenen is er tenminste één maand volledige referentieomzet nodig vóór de NOW-periode. Dat betekent dat alle bedrijven die gestart zijn vóór 1 oktober 2021 in aanmerking kunnen komen voor NOW. Afhankelijk van wanneer een bedrijf is gestart, is de wijze waarop de referentie-omzet wordt berekend iets anders. De precieze voorwaarden voor starters en alle andere informatie over de zevende periode NOW is te vinden op de website van UWV. Om werkgevers ruim de gelegenheid te geven om NOW aan te vragen, blijft het loket open tot en met 31 januari 2022.
Bron: UWV 13-12-2021