Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

okt. 07, 2019

Landelijk folderbeleid nodig

Op 17 september oordeelde de rechter dat Amsterdam niet op de vingers getikt hoeft te worden voor de introductie van de ja/ja sticker op brievenbussen.
Eerder besloot de gemeenteraad tot de introductie van deze sticker om het ongewenst bezorgen van gratis folders in te dammen. Dat benadeelt de retail die folders verspreidt enorm. Alleen waar een sticker op de brievenbusklep prijkt, mag nu nog een folder bezorgd worden.
INretail wil een landelijke en uniforme regeling. “Daar moeten gemeenten en ondernemers allebei mee uit de voeten kunnen. Er moet duidelijkheid komen waar nu chaos heerst. Allerlei lokale besluiten zorgen voor verschillende regels en retailers die drukwerken willen verspreiden weten niet meer waar ze aan toe zijn.”
Onoverzichtelijkheid
Nu de rechter zich heeft uitgesproken over de situatie in Amsterdam stijgt de kans dat ook andere gemeenten maatregelen gaan nemen. En dat vergroot de onoverzichtelijkheid en maakt daarom een landelijke regeling nodig, vindt INretail. Utrecht, Rotterdam, Nijmegen hebben al laten weten ook over te willen stappen naar de ja/ja-sticker.
Ban op gratis huis-aan-huis blad?
Meerdere gemeenten willen zelfs zo ver gaan dat ook de gratis huis-aan-huis weekbladen alleen maar door de brievenbus mogen als daar een JA-sticker op zit. Dat vindt INretail veel te ver gaan, want het zijn vaak de kleinere mkb-bedrijven die in deze bladen adverteren. Het zou wel eens de doodsteek kunnen worden voor gratis wekelijkse huis-aan-huis krant.
Bron: Inretail 30-09-2019