Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

okt. 02, 2019

Meldpunt gevolgen stikstofuitspraak

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben een meldpunt ingesteld voor ondernemers die in de problemen komen door de stikstofuitspraak. De meldingen moeten resulteren in een zwartboek voor de overheid.
De ondernemersorganisaties vinden dat schade zoals door de stikstofuitspraak niet tot het normale ondernemersrisico kunnen worden gerekend; ondernemers moeten hiervoor worden gecompenseerd. Door de zogenoemde PAS-uitspraak van de Raad van State dreigen miljarden aan investeringen niet door te gaan. Ondernemers kunnen via het mailadres stikstof@vnoncw-mkb.nl aan de ondernemersorganisaties melding doen indien zij door de stikstofuitspraak zijn getroffen. De ondernemersorganisaties onderzoeken ook de mogelijkheid tot juridische stappen tegen de staat om de vergunningverlening uit het slop te trekken én hoe individuele bedrijven kunnen worden gecompenseerd.
Sinds de uitspraak op 29 mei 2019 zijn al duizenden projecten en initiatieven in de problemen gebracht. MKB-Nederland en VNO-NCW hebben een Taskforce STIKSTOF opgericht, die zoekt naar oplossingen en informatie verschaft.
Bron: MKB-Nederland 13-09-2019