Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

apr. 15, 2021

Ondernemersorganisaties willen ook compensatie voor inkomen ondernemer

De situatie wordt voor veel ondernemers in Nederland met de dag nijpender volgens VNO-NCW en MKB-Nederland. De ondernemersorganisaties reageren dan ook teleurgesteld op het uitblijven van versoepelingen van de coronamaatregelen.
Volgens de organisaties is het uitblijven van enige versoepeling van de coronamaatregelen per 21 april opnieuw een bittere pil voor ondernemers in onder meer de horeca en de detailhandel. Veel ondernemers in de evenementen, de horeca, de reisbranche en de detailhandel hebben al een jaar nauwelijks een inkomen. De organisaties vinden het daarom belangrijk dat ook ondernemers in hun inkomen worden gecompenseerd. Zij vragen hier opnieuw aandacht voor in het periodiek overleg met het kabinet.
Het is goed dat er een stappenplan komt richting de zomer hoe sectoren weer open gaan. Al hebben de organisaties de nodige vragen over de fasering. Van belang is dat sectoren gelijkwaardig worden behandeld én hoe dit alles zich verhoudt tot de eerder gepresenteerde routekaart, de sectorplannen en de pilots met testen.
Daarnaast is het vanwege alle onzekerheid in de economie inmiddels glashelder dat het steunpakket zal moeten worden doorgetrokken tot eind dit jaar, aldus de ondernemingsorganisaties. Ook vraagt de onzekere economische situatie om een stevig herstelpakket en is het belangrijk dat wordt vaart gehouden in het vaccineren. VNO-NCW heeft daarom, samen met FNV, de informateur in een brief opgeroepen voor 1 juni met een herstelplan te komen voor de komende 2,5 jaar, als voorschot op de formatieonderhandelingen. De kern van het herstelplan is dat er de komende 2,5 jaar niet wordt bezuinigd en er ook geen lasten worden verhoogd, voor zowel burgers als bedrijven.
Bron: FNV 15-04-2021, VNO-NCW en MKB Nederland, 13-04-2021