Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

mei 19, 2016

Schilderwerkgevers zoeken alternatief voor vakbonden

De werkgeverspartij bij de cao Schilders, OnderhoudNL, gaat op zoek naar een andere partij om de cao mee af te sluiten, nu FNV en CNV Vakmensen het eindbod definitief hebben afgewezen.
Het cao-eindbod van de werkgevers is door de leden van FNV en CNV Vakmensen massaal afgewezen. De bonden gaan nu zogenoemde driekwartsvergaderingen in de verschillende regio’s organiseren. Als daar 75% van de leden kiest voor actie, dan volgt een ultimatum richting werkgevers.
Volgens OnderhoudNL heeft met name het optreden van FNV met een oplopende reeks van onvolledige en onjuiste berichtgevingen, de indruk gewekt dat deze bond moedwillig aanstuurde op een ‘nee’ tegen het op 12 april jl. voorgelegde eindbod.
De werkgevers stellen voorstander te zijn van een cao, maar deze mag volgens hen geen blok aan het been zijn, een belemmering vormen voor een gezonde bedrijfsvoering én oudere medewerkers in een kwetsbare positie dwingen.
OnderhoudNL wil nu onderzoeken of met een andere partij tot gemoderniseerde cao-afspraken kan worden gekomen. Voor OnderhoudNL staat daarbij voorop dat een objectieve voordracht van cao-voorstellen door een neutrale partij een veel grotere groep werknemers zal aanspreken en dus echt meer draagvlak zal creëren voor een modern en realistisch pakket aan arbeidsvoorwaarden.
Bron: OnderhoudNL, 18-05-2016