Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

sep. 27, 2016

Thuiswerken goed voor productiviteit

Volgens de Nederlandse werknemer is thuiswerken erg goed voor onze productiviteit, vergeleken met werken op kantoor. In een onderzoek van Epson onder 500 medewerkers van diverse Nederlandse bedrijven gaf 55% van de ondervraagden aan productiever te zijn wanneer er wordt thuisgewerkt. Volgens 32% was er weinig verschil en slechts een klein percentage (13%) denkt minder productief te zijn tijdens het thuiswerken.
Van alle ondervraagden geeft 59% aan dat afleiding op het werk een reden is om thuis te gaan werken. Voor respondenten werkzaam in de ICT, is dit zelfs het geval voor 69%. Op de afdeling klantenservice daarentegen is voor 60% afleiding op het werk juist geen reden om thuis te gaan werken.
De productiviteitswinst gaat niet in alle gevallen op: voor werknemers die werken op de afdelingen financiën en klantenservice lijkt werken op kantoor een betere optie. Bij financiën geeft 52% aan even productief of zelfs minder productief te zijn wanneer er wordt thuisgewerkt. Bij klantenservice is dit 53%. Bij werknemers op een afdeling personeelszaken is echter 80% van mening thuis productiever te zijn dan op kantoor.
Bron: Epson 22-09-2016