Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

mei 19, 2020

Tool voor verzuimpreventie door coronacrisis

De coronacrisis is voor veel werknemers een flinke uitdaging. Daarom heeft werkgeversorganisatie AWVN een handreiking ontwikkeld met veel tips die werkgevers helpen om ziekteverzuim door psychische klachten te verminderen of zelfs te voorkomen.
De handreiking ‘Preventie verzuim bij psychische klachten’ – ontstaan vanuit de praktijk van werkgevers en deskundigen – biedt werkgevers informatie en tips om te voorkomen dat medewerkers uitvallen met psychische klachten. Het instrument zal steeds aangevuld worden met nieuwe inzichten.
Het ministerie van SZW is betrokken bij deze projecten om werkgevers te ondersteunen die mensen met een psychische kwetsbaarheid werk bieden. Over deze handreiking zegt staatssecretaris Van Ark: ‘Veel werknemers met psychische kwetsbaarheid worden door de coronacrisis extra geraakt. Zij hebben er last van dat sociaal contact met collega’s en de structuur die werken biedt weg is. Ook andere werknemers die nu alleen nog thuis of helemaal niet kunnen werken of voor wie de werkdruk juist erg is toegenomen, kunnen uitvallen met psychische klachten. Hopelijk helpt de handreiking van AWVN vol praktische tips werkgevers in hun contact met mensen die hier tegenaan lopen.’
Bron: awvn.nl,14-05-2020