Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

mei 12, 2020

Gratis coaching voor mkb

Het ministerie van EZK verhoogt de subsidie aan het Ondernemersklankbord om ondernemers die door de coronacrisis in de problemen komen met professionele coaching gratis bij te staan.
Stichting Ondernemersklankbord (OKB) is een organisatie die al 40 jaar bestaat en werkt met zo’n 300 vrijwilligers, veelal oud-ondernemers, om mkb-ondernemers met coaching bij te staan. Dat gebeurt meestal door middel van trajecten van zes maanden, waarin ondernemers onbeperkt beroep kunnen doen op de expertise van het OKB. In deze coronatijd vormt het OKB in het verlengde van de Kamer van Koophandel (KVK) als het ware de tweedelijnszorg voor ondernemers: de KvK is het eerste loket voor informatie en advies; het OKB voor (verdere) coaching en advies.
Door deze aanpak worden jaarlijks ruim 1.000 ondernemers bijgestaan. Naar schatting weet ongeveer de helft van de betreffende ondernemers hun onderneming te herstellen.
Ondernemers kunnen zich via de website www.ondernemersklankbord.nl aanmelden door een formulier in te vullen. Binnen twee werkdagen wordt er dan contact opgenomen door het regionale team.
Bron: Min. EZK, 11-05-2020