Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

okt. 16, 2018

UWV en Randstad gaan samen werkzoekenden opleiden

UWV en uitzendorganisatie Randstad gaan samenwerken om werkzoekenden op te leiden c.q. om te scholen naar kansrijke functies in sectoren waar personeelstekorten zijn. Tijdens dit traject behouden de werkzoekenden hun uitkering en na afloop krijgen ze een baangarantie van één tot twee jaar.
De achterliggende gedachte van het project is dat er nog altijd honderdduizenden werklozen zijn terwijl werkgevers in een aantal sectoren zitten te springen op personeel. Vooral metselaars, leerkrachten, verpleegkundigen en ICT’ers zijn schaars. Voor veel vacatures in de betreffende sectoren geldt dat specifieke functie-eisen worden gevraagd, zoals een vakdiploma/certificaat, relevante werkervaring en specifieke vakkennis. Dit maakt het voor werkzoekenden die niet aan deze eisen voldoen, moeilijk – zo niet onmogelijk – om voor deze functies in aanmerking te komen. Door werkzoekenden om te scholen, hopen UWV en Randstad hen aan de juiste kwalificaties te helpen om wel aan het werk te komen.
In de komende twee jaar worden werkzoekenden vooral opgeleid voor kansrijke functies binnen de bouw, zorg, transport en logistiek, onderwijs, horeca, zakelijke dienstverlening en ICT. Randstad leidt de mensen op, terwijl UWV ervoor zorgt dat de deelnemers met behoud van hun uitkering kunnen deelnemen. De deelname aan het traject staat open voor mensen met een WW-, Wajong- of WIA-uitkering. Nadat de werkzoekenden hun opleiding succesvol hebben afgerond, biedt Randstad hen een baangarantie van één tot twee jaar aan.
Bron: UWV, 8-10-2018