Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jun. 09, 2020

Vanaf 2e helft juni verlenging bijzonder uitstel aanvragen

Naar verwachting is er vanaf half juni een online formulier beschikbaar om bijzonder uitstel van betaling te verlengen.
Vanaf 16 maart is het mogelijk om bijzonder uitstel van betaling aan te vragen voor verschillende belastingen als men als gevolg van de coronacrisis in betalingsproblemen is gekomen. Vervolgens werd automatisch drie maanden uitstel verleend.
Indien het bijzonder uitstel van drie maanden binnenkort afloopt en er is behoefte aan langer uitstel, dan kan een verzoek om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling worden gedaan. De Belastingdienst werkt aan een online formulier. De verwachting is dat dit formulier vanaf de 2e helft van juni beschikbaar zal zijn.
Voor bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven de € 20.000 moeten een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose aan het verzoek worden toegevoegd. Ook dat is mogelijk met het nieuwe online formulier.
Zodra het nieuwe online formulier beschikbaar is, meldt de Belastingdienst dit op hun site, social media accounts en Forum Fiscaal Dienstverleners. De Belastingdienst vraagt daarvóór geen verzoeken voor verlenging van het bijzonder uitstel van betaling te doen. Een eerder verzoek kan alleen schriftelijk en betekent extra werk voor de aanvrager en de Belastingdienst.
Bron: Belastingdienst, 04-06-2020