Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jun. 16, 2020

Verrekening tegemoetkomingen Wtl te voorkomen

Binnenkort betaalt de Belastingdienst de tegemoetkomingen op basis van de Wet tegemoetkoming loondomein (Wtl) uit. Werkgevers die voldoen aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, maar dit nog niet aangevraagd hebben, moeten uiterlijk 18 juni 2020 online bijzonder uitstel van betaling aanvragen als zij niet willen dat de tegemoetkoming Wtl wordt verrekend met (naheffings)aanslagen die nog niet betaald zijn.
Werkgevers die recht hebben op het lage-inkomensvoordeel (LIV) en/of het lage-inkomensvoordeel voor jongeren (Jeugd-LIV) krijgen tussen 24 juni en 30 juni 2020 de definitieve berekening. De uitbetaling vindt plaats in de eerste week van juli. Bij werkgevers die nog belastingaanslagen open hebben staan, bijvoorbeeld een naheffingsaanslag loonheffingen of btw, verrekent de Belastingdienst die normaal gesproken met de tegemoetkoming. Dit gebeurt niet bij werkgevers die voor die aanslagen bijzonder uitstel van betaling hebben gevraagd en gekregen.
Er kan onder de volgende voorwaarden alsnog bijzonder uitstel worden aangevraagd:

De werkgever voldoet aan de voorwaarden voor bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis.
De werkgever heeft nog geen bijzonder uitstel van betaling aangevraagd.
De werkgever verwacht dat hij een tegemoetkoming Wtl krijgt.
De werkgever wil niet dat de Belastingdienst de tegemoetkoming verrekent met openstaande (naheffings)aanslagen waarvoor bijzonder uitstel van betaling mogelijk is.

Vraag dan zo snel mogelijk online bijzonder uitstel van betaling aan! Dit kan tot en met donderdag 18 juni 2020. Schriftelijke verzoeken van bijzonder uitstel van betaling kan de Belastingdienst niet meer op tijd verwerken.
Bron: Belastingdienst, 15-09-2020