Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

sep. 05, 2016

Wft-bescherming afdoende voor zzp’ers en mkb’ers?

De Wet financieel toezicht biedt consumenten voor alle financiële producten en diensten bescherming. Gaat het echter om zzp’ers en mkb-ondernemingen - de zogenoemde kleinzakelijke klanten - dan verschilt die bescherming per financieel product en type klant. De vraag is of die bescherming afdoende is.
In de afgelopen jaren hebben zich een aantal problemen voorgedaan in de dienstverlening aan kleinzakelijke klanten. Deze problemen doen de vraag rijzen of de Wft voldoende effectieve bescherming biedt aan kleinzakelijke klanten en of deze eventueel aangepast dan wel uitgebreid moet worden. Door middel van een internetconsultatie (https://www.internetconsultatie.nl/consultatiebeschermingkleinzakelijk) nodigt Financiën belanghebbenden en deskundigen uit om te reageren op vragen over de effectiviteit van de huidige bescherming, de kenmerken van zzp’ers en mkb-bedrijven die aanleiding geven tot minder of meer bescherming, en diverse mogelijkheden om het niveau van bescherming aan te passen. Het ministerie van Financiën wil met deze consultatie zoveel mogelijk feedback en suggesties ontvangen.
Naast deze internetconsultatie zal een LinkedIn discussiegroep worden gestart om reacties en ervaringen op een laagdrempelige wijze van belanghebbenden te verzamelen. Deze zal in de eerste week van september starten en lopen tot en met oktober.
Men kan tot 1 oktober 2016 op deze internetconsultatie reageren.
Bron: MvF 1-09-2016