Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

sep. 18, 2019

Bijna de helft van werknemers vindt zijn/haar baan niet zinvol

Twee op de vijf werknemers vindt zijn of haar baan niet nuttig en haalt er daarom weinig tot geen voldoening uit Dit blijkt uit onderzoek van de Reputatiefabriek. Opvallend is dat maar zestien procent van de werknemers die niet tevreden is, actief op zoek is naar een andere baan.
Het onderzoek is gehouden onder 1.000 willekeurige, maar wel werkende, respondenten.
Zo’n 20% van de deelnemers verveelt zich wel eens op werk. Deze werknemers vinden dat zij meer kennis en vaardigheden hebben dan nodig voor het huidige werk.
De deelnemers geven aan zich zinvol te voelen als zij op hun werk hun kwaliteiten volledig kunnen inzetten, impact hebben en de mogelijkheid hebben om te groeien. Zo denkt 52% van de deelnemers meer plezier te hebben in hun werk als zij zinvol werk doen, 45% denkt efficiënter te zijn en 40% denkt zelfs overall gelukkiger te zijn.
Om zich toch zinvol te voelen geeft 35% van de deelnemers aan vrijwilligerswerk te doen. Zij hebben zich vrijwillig aangemeld en besteden gemiddeld zo’n 4,5 uur per week aan vrijwilligerswerk. Zij houden zich dan voornamelijk bezig met het organiseren van activiteiten (55%), besturen (28%) en de administratie (18%).
Bron: Managersonline.nl 11-09-2019