Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

aug. 04, 2016

Checklist voor inhuren schoonmaakbedrijf

De Inspectie SZW en de Belastingdienst hebben een checklist gelanceerd voor bedrijven die hun schoonmaakwerk uitbesteden. De checklist moet hen helpen om hun schoonmaakbedrijf te beoordelen. Opdrachtgevers zijn namelijk medeverantwoordelijk om een schoonmaakbedrijf in te huren dat volgens de wet- en regelgeving werkt. Ook kunnen zij in sommige gevallen aansprakelijk worden gesteld als het schoonmaakbedrijf niet alles op orde heeft.
Een ondernemer die een schoonmaakbedrijf inhuurt is medeverantwoordelijk dat het schoonmaakbedrijf volgens de regels werkt. Door bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf niet alleen te kijken naar zo laag mogelijke tarieven, maar ook te letten op andere criteria, zoals keurmerken, kunnen problemen met schoonmaakwerkzaamheden worden voorkomen. Zo kan de opdrachtgever in sommige gevallen ook aansprakelijk worden gesteld als bij het schoonmaakbedrijf – bijvoorbeeld om kosten laag te houden - werknemers werken die afkomstig zijn van buiten de EU en het bedrijf voor hen geen tewerkstellingsvergunning heeft aangevraagd.
De checklist van de Inspectie SZW en de Belastingdienst is ontwikkeld in samenwerking met schoonmaakbrancheorganisaties OSB, RAS en Siev! Aan de hand van tien criteria beoordelen bedrijven het schoonmaakbedrijf waar zij mee werken of dat zij in willen huren. De checklist biedt echter geen garantie. Men moet de punten dus regelmatig controleren en alert blijven op signalen van misstanden. De checklist is te vinden op www.checklistschoonmaak.nl of via inspectieszw.nl.
Bron: Inspectie SZW 19-07-2016