Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jul. 08, 2020

Helft TOFA-aanvragen voldoet niet aan voorwaarden

Na het openstellen van het TOFA-loket heeft UWV 11.500 aanvragen ontvangen van flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten. Veel aanvragen voldoen echter niet aan de voorwaarden. Ongeveer de helft wordt afgewezen.
Werknemers met flexibele contracten en inkomstenverlies door corona kunnen de tegemoetkoming nog tot en met 12 juli aanvragen.
Ondanks de oproep voorafgaand aan de aanvraag de adviestool te gebruiken krijgt UWV veel aanvragen binnen die niet aan de voorwaarden voldoen. Op dit moment wordt ongeveer de helft van de aanvragen afgewezen. Dit lijkt voornamelijk te komen doordat mensen te weinig hebben verdiend in februari of teveel in april en daarmee niet voldoen aan de voorwaarden.
De regeling is bedoeld voor flexwerkers die in februari meer dan € 400 sv-loon (drempelbedrag) hadden en in april minimaal de helft daarvan verloren. Daarbij was het sv-loon in april niet meer dan € 550. Zij kunnen in aanmerking komen voor een vaststaand eenmalige bruto tegemoetkoming van € 550 per maand voor de maanden maart, april en mei. De aanvrager mag in deze periode geen WW, bijstand, of andere socialezekerheidsregeling hebben ontvangen.
Op www.uwv.nl/tofa staat een volledig overzicht aan voorwaarden waaraan moet worden voldaan.
Bron: uwv.nl, 30-06-2020