Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

nov. 14, 2023

Laatste mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen

Woensdag 15 november om 10 uur gaat voor de laatste keer het STAP-loket open. Geïnteresseerden kunnen zich via het inschrijfportaal van UWV inschrijven voor scholing. Er is € 10 miljoen beschikbaar voor OCW-erkende opleidingen.


De noodzaak voor een leven lang ontwikkelen blijft. Daarom worden de rest van het STAP-budget van € 73 miljoen ingezet voor een nieuwe tijdelijke regeling voor individuele scholing. Op verzoek van de Tweede Kamer wordt op dit moment onderzocht hoe de overgebleven € 73 miljoen kan worden ingezet om de komende vier jaar scholing binnen maatschappelijk cruciale sectoren te subsidiëren. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid streeft ernaar om in het 1e kwartaal van 2024 meer duidelijkheid te kunnen bieden.

Het einde van het STAP-budget was een van de bezuinigingsmaatregelen uit de voorjaarsbesluitvorming van dit jaar. Bij de moeilijke keuze voor de bezuinigingsmaatregelen heeft het kabinet mee laten wegen dat nadelige koopkrachteffecten voor mensen zoveel mogelijk moesten worden voorkomen.

Bron: Min. SZW 13-11-2023.