Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jul. 15, 2021

Oude ondernemersportaal vervalt

Belastingdienst verwachten. Vanaf 2022 vervangt Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude ondernemersportaal. In de brief doet de Belastingdienst suggesties aan deze groep van 280.000 ondernemers om zich daarop voor te bereiden.
De Belastingdienst weet van de ruim 280.000 ondernemingen dat ze nog altijd het oude portaal voor ondernemers gebruiken om btw-aangiftes te doen. Het portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk is gebruiksvriendelijker en ook veiliger. In de brief raadt de Belastingdienst deze ondernemers daarom aan de overstap nu al voor te bereiden en verwijst naar de diensten van de fiscaal dienstverlener voor ondersteuning.
Voor het doen van aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk is eHerkenning niveau 3 nodig. Wie een aangifte voor klanten verzorgt, moet eerst gemachtigd worden. Via het nieuwe Mijn Belastingdienst Zakelijk – en/of uw eigen software – is het mogelijk ook andere btw-zaken te regelen, zoals een suppletieaangifte of een opgaaf intracommunautaire prestaties.
Btw-aangifte doen in het nieuwe portaal gaat anders als in het oude. De belangrijkste verschillen en meer informatie staan in de brief.
Bron: Forum Fiscaal Dienstverleners 13-07-2021