Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

aug. 29, 2019

Mkb-winkeliers vinden weg naar Waarschuwingsregister

Steeds vaker raadplegen echter mkb-winkeliers het Waarschuwingsregister van de stichting FAD om te achterhalen of een sollicitant eerder gefraudeerd heeft. Dit is een stijging van ruim 60% ten opzichte van vorig jaar.
Iemand komt in het Waarschuwingsregister als er sprake is van aangifte bij de politie, bewezen fraude en ontslag. De frauderende winkelmedewerker riskeert, bij registratie, voor maximaal vier jaar te worden uitgesloten van werk in een groot deel van de retail. Het Waarschuwingsregister is een effectief hulpmiddel om te gebruiken bij het aannemen van nieuwe personeel. Personeel dat zich schuldig maakt aan het plegen van interne fraude wordt geregistreerd. Inmiddels staat de teller van het aantal mkb-bedrijven die zijn aangesloten op 1.063. Indien een winkelier een nieuwe medewerker in dienst wil nemen, kan hij eenvoudig opvragen of deze persoon vermeld staat in het register.
Personen kunnen worden aangemeld voor het register als zij zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal of frauduleus handelen. Voorwaarde is wel dat de activiteiten moeten geleid hebben tot ontslag of beëindiging van de arbeidsrelatie. Ook moet er aangifte zijn gedaan bij de politie. Verder moet de winkelier bewijsstukken hebben en deze bewaren in een dossier. De betrokken medewerker moet worden geïnformeerd dat hij/zij wordt aangemeld voor opname in het register.
Bron: Inretail.nl 22-08-2019