Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

nov. 07, 2023

Overweeg deelname aan het Oranje Handelsmissiefonds 2024

Nederlandse ondernemers met internationale ambities en interesse kunnen hulp krijgen van het Oranje Handelsmissiefonds. Het fonds wil ondernemers helpen om nieuwe deuren in het buitenland te openen. Ieder jaar maken tien bedrijven kans op ondersteuning bij het opbouwen van een internationaal netwerk, omdat zij zelf vaak niet het netwerk of de armslag hebben om zelfstandig de buitenlandse markt te verkennen.

Op 1 november 2023 zijn tien Nederlandse bedrijven tot winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds 2023 uitgeroepen. Van de bijna 250 inschrijvingen bleken zij de besten. De winnaars krijgen een jaar lang ondersteuning bij het realiseren van hun exportdroom.

De winnaars blonken uit door de kracht van hun product of dienst, hun ambities, duurzaamheid en motivatie om te exporteren. Hun overwinning kreeg dit jaar extra glans door het tienjarig bestaan van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF).

Dit fonds helpt sinds 2013 jaarlijks tien mkb-bedrijven hun buitenlandse netwerk uit te breiden. De winnaars worden in 2024 ondersteund met een persoonlijk programma, om voet aan de grond te krijgen in hun exportland. Dit bestaat onder andere uit hulp van het internationale netwerk van de partners, meegaan op handelsmissie, hulp bij zakenpartners vinden en kennisondersteuning vanuit de partners. Hiervoor werken meerdere partners met elkaar samen. De andere deelnemers en genomineerden gaan overigens niet met lege handen naar huis. Voor hen is er ook een prijzenpakket.

Nederlandse ondernemers met internationale ambities en interesse in hulp van het fonds kunnen hun gegevens achterlaten op de website van het OHMF (https://www.oranjehandelsmissiefonds.nl/). Het fonds laat u dan weten wanneer de inschrijving opent. Op de website is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden.

Bron: RVO.nl 03-11-2023.