Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

jun. 27, 2023

Wijzigen zakelijk rekeningnummer bij Belastingdienst verandert

Vanaf 4 juli 2023 kunnen ondernemers hun bankrekeningnummer niet meer wijzigen op het oude ondernemersportaal Persoonlijk Domein voor Ondernemers (PDO) bij de Belastingdienst. Het PDO wordt geleidelijk beëindigd.


Op Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBDZ) kunnen ondernemers al langer een zakelijk rekeningnummer opgeven of wijzigen door in te loggen met Digid, eHerkenning of eIDAS. Als ondernemers geen gebruikmaken van MBDZ omdat ze bijvoorbeeld niet beschikken over eHerkenning en via het S2S-kanaal zakendoen met de Belastingdienst, is een PDF-versie van het nieuwe formulier beschikbaar.

Formulier wijzigen rekeningnummer Het formulier is te vinden via de pagina betalen en ontvangen op de internetsite van de Belastingdienst, waar in de melding op het PDO naar wordt verwezen. Het formulier kan gebruikt worden voor teruggaven van loonheffingen, btw, motorrijtuigenbelasting en overige belastingen (zoals vennootschapsbelasting). Op de pagina’s ‘Geef uw rekennummer zo door’ en ‘Zo wijzigt u uw rekeningnummer’ staan deze 4 (groepen van) middelen benoemd met de te nemen acties.
De functionaliteit ‘Wijzigen rekeningnummer’ op het PDO blijft bestaan voor organisaties die niet staan ingeschreven bij de KVK.

Check versie formulier en verwijder verwijzing naar PDO De Belastingdienst vraagt uitdrukkelijk om het oude formulier niet meer te gebruiken en verzoekt te checken of de juiste versie van het formulier wordt gebruikt. Ook verzoekt de Belastingdienst intermediairs te stoppen met het op hun site verwijzen naar het PDO.

Bron: FFD 26-06-2023