Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

aug. 25, 2016

Protocol vermiste personen

De Belastingdienst heeft een protocol gepubliceerd voor het contact tussen achterblijvers van vermiste personen en de Belastingdienst. Dit protocol is ontwikkeld in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland.
Achterblijvers van vermiste personen kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland. Slachtofferhulp Nederland biedt ondersteuning voor psychologische, praktische en juridische hulp. Naar aanleiding van Kamervragen had staatssecretaris Wiebes begin dit jaar dat de Belastingdienst en Slachtofferhulp Nederland werken aan een protocol. Dit protocol is onlangs gepubliceerd en voorziet erin dat een achterblijver door Slachtofferhulp Nederland of door een medewerker van de Belastingdienst desgewenst kan worden verwezen naar een organisatieonderdeel van de Belastingdienst waar expertise is over hoe te handelen in geval van een vermissing. De Belastingdienst heeft hiervoor een centraal contactpunt ingesteld, het Coördinatiepunt Vermissing van Belastingdienst/Belastingen te Den Haag. Dit Coördinatiepunt fungeert als contactpunt voor de gehele Belastingdienst, dus inclusief Belastingdienst/Douane en Belastingdienst/Toeslagen.
Het protocol moet zorgen voor een efficiënte en correcte bejegening van achterblijvers van vermiste personen door medewerkers van de Belastingdienst. Het is p een hulpmiddel voor medewerkers voor de wijze waarop zij met achterblijvers omgaan.
Bron: Stcrt 2016, 43939