Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Stocksy txp7373ec67 Si I000 Large 108518
Accuraat en snel geregeld

HRM en salarisadministratie

Jouw personeel is jouw belangrijkste troef: zij zetten zich dagelijks in om jouw klanten of cliënten vol enthousiasme en op deskundige wijze te helpen. Daarom is het vanzelfsprekend dat je de zaken goed geregeld wilt hebben voor jouw medewerkers. Wij ondersteunen je hier graag in.

Noord negentig is jouw partij voor HRM en salarisadministratie. Vanuit ons kantoor in Groningen werken we samen met vele klanten in het hele land. Deze partijen ondersteunen we onder andere met advies en het uitvoeren van salarisadministraties. Daarnaast ontzorgen we je bij personele aangelegenheden, zoals het opstellen van arbeidsovereenkomsten, vragen over arbeidsrecht, ziekteverzuimbegeleiding en het inrichten van jouw strategische personeelsbeleid.

Wij werken voor vele klanten in verschillende beroepsgroepen en branches, waaronder tandartsen, huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, advocaten, notarissen en mkb ondernemingen.

Uw salarisadministratie en HR processen uitbesteden

In een groeiende organisatie wordt jouw salarisadministratie steeds uitgebreider en het bijhouden ervan een steeds grotere klus. We begrijpen dat je jouw waardevolle tijd liever besteed aan het helpen van jouw klanten. Daarom helpen wij je graag door de salarisadministratie van jouw bedrijf op ons te nemen. Het uitbesteden van jouw salarisadministratie geeft je rust en zekerheid en zorgt ervoor dat de continuïteit ervan gewaarborgd is.

Onze specialisten hebben veel ervaring met het organiseren en bijhouden van salarisadministraties. Doordat wij actief zijn in vele branches, hebben we kennis van verschillende cao’s.

We ondersteunen je graag met onder andere de volgende zaken:

  • Het behandelen en uitbetalen van salarissen
  • Het genereren van loonstroken
  • Inzicht in digitale loonstroken
  • Sociale verzekeringen
  • Kennis van arbeidsvoorwaarden
  • Updates over actuele ontwikkelingen
  • Opstellen van arbeidsovereenkomsten

Salarisadministratie en HR processen met NMBRS

Voor het verwerken van salarisadministraties maken we gebruik van NMBRS. Middels dit pakket kunnen we onze dienstverlening volledig op jouw wensen aanpassen. Het is mogelijk om de gehele salarisadministratie bij ons te beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Via NMBRS is het zelfs mogelijk dat jouw personeel zelf (beperkt) mutaties kan doorvoeren, zoals het doen van adreswijzigingen.

Voor het automatiseren van jouw personeelsadministratie gebruiken we de HR Up & Go functionaliteiten in NMBRS. Hiermee nemen we je de tijdrovende handmatige administratieve afhandeling van de HR processen uit handen.

Ondersteuning bij vragen en advies over arbeidsrecht

Arbeidsrecht is voor veel bedrijven een lastig onderwerp. Omgaan met zaken zoals disfunctioneren of zelfs ontslag ligt vaak gevoelig en kan zorgen voor vervelende situaties op de werkvloer. Noord negentig ondersteunt je graag bij deze lastige situaties. Wij hebben veel kennis in huis op het gebied van arbeidsrecht en adviseren je over de mogelijkheden.

Zo functioneert noord negentig als een voorportaal, voordat een eventuele kostbare gang naar de kantonrechter noodzakelijk is. Door tijdig in gesprek te gaan adviseren we je in een vroeg stadium over het kiezen van de juiste route bij lastige zaken.

Advies over het volgen van de juiste route bij een ontslag

Bij een ontslag zijn er verschillende routes mogelijk. Het ontslag kan bijvoorbeeld plaatsvinden met wederzijds goedvinden, het kan via het UWV lopen en de gang naar de kantonrechter is een laatste optie. Deze laatste route wordt door alle betrokken partijen graag vermeden, maar blijkt soms helaas noodzakelijk.

Door tijdig te kijken naar de juiste juridische stappen kan er in veel gevallen in een vroeg stadium een oplossing gevonden worden. Zo kan de gang naar de kantonrechter vaak vermeden worden en worden hoge advocaatkosten voorkomen.

Fiscaal advies bij juridische zaken

Bij een uitdiensttreding wordt vaak een transitievergoeding overeengekomen. Hier gelden fiscale regels voor: volgens de belastingdienst is dit een vorm van loon uit dienstbetrekking. Hier moeten dus loonbelasting en premies volksverzekering op ingehouden worden. Ook voor fiscaal advies staan we voor je klaar. Noord negentig beschikt over specialisten in meerdere financiële en fiscale disciplines.

Meer lezen over fiscaal advies

Ziekteverzuimbegeleiding

Wanneer een van jouw werknemers ziek wordt, is dat voor alle betrokken partijen erg vervelend. Allereerst natuurlijk voor de werknemer zelf, maar het betekent tevens dat je wellicht op zoek moet naar vervanging én dat je op termijn verantwoordelijk wordt voor de re-integratie van de werknemer.

De regelgeving omtrent ziekteverzuim is vaak omslachtig en onduidelijk. Daarnaast is de communicatie tussen arbodiensten, bedrijfsartsen, de werknemer en jouw bedrijf vaak lastig en tijdrovend. Noord negentig ontzorgt je en neemt het vraagstuk graag van je over. Zo adviseren we je bij vragen over het aanvragen van een WIA, informatie over verschillende verzuimverzekeringen en nog veel meer.

Specialisten bij het begeleiden van ziekteverzuim

Doordat noord negentig in vele branches actief is, hebben onze specialisten ervaring met de wetgeving in onder andere de zorgbranche, in de advocatuur, de farmacie en ook met verschillende soorten mkb-ondernemers. Wij zetten onze expertise graag in om het traject voor alle betrokkenen tot een goed einde te brengen. Heb je hier specifieke vragen over of wil je meer weten over hoe ziekteverzuimbegeleiding bij noord negentig werkt? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Hulp bij het inrichten van jouw strategische personeelsbeleid

Het is belangrijk dat jouw personeel past bij de bedrijfscultuur en bij de doelstellingen van jouw bedrijf. Staat jouw bedrijf bijvoorbeeld voor uitmuntende dienstverlening of voor proactief meedenken? Dan is het van belang dat jouw nieuwe medewerkers voldoen aan deze kwaliteiten. Hier kun je op sturen, door er in jouw aanname- en opleidingsbeleid rekening mee te houden.

Onze specialisten helpen je graag bij het inrichten van jouw strategische personeelsbeleid. Zij begeleiden je onder meer bij de in- en uitstroom van personeel. Ook voor het inrichten van jouw functiehuis en zelfs het opstellen van arbeidsvoorwaarden kun je rekenen op deskundig advies van onze adviseurs. Daarnaast adviseren en coachen we klanten bij het houden van coachings gesprekken en functioneringsgesprekken.

Wil je meer weten over onze dienstverlening?

Onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren bij het inrichten van jouw in- en uitstroombeleid, ze helpen je graag met jouw salarisadministratie, ondersteunen je bij lastige zaken zoals ontslag en ook op andere vlakken zetten we onze expertise graag voor je in. Uiteraard staat jouw privacy en die van jouw klanten bij ons hoog in het vaandel. Al onze dienstverleningen zijn volledig conform de geldende wet- en regelgeving en we voldoen aan de AVG-wetgeving.

Heb je vragen over onze dienstverlening of wil je graag eens kennis met ons maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zijn bereikbaar op 050 5205300 of via mail HRM@noordnegentig.nl.

Contact

Online salarisverwerking

SON’90 is de online salarisverwerking van noord negentig waar je de mate van dienstverlening bepaalt.

SON'90 informatiepagina

Meer weten?

Dé specialist voor personeels en salarisadministratie