Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Opvolging
Voor structurele en actieve advisering

Advies bij praktijkovername en praktijkstart

Wilt u een praktijk overnemen of starten? Of het nou gaat over een huisartsen-, tandartsen- of fysiotherapiepraktijk; noord negentig staat klaar met adviezen voor al uw vraagstukken. Wij voorzien u van advies en ondersteuning bij allerlei soorten praktijkovernames. Dit doen we door in verschillende fases advies te bieden. In de: inventarisatiefase, de onderhandingsfase en de afrondfasen.

Praktijkovername: inventarisatiefase

De inventarisatiefase is het beginpunt van ons begeleidingstraject. Deze fase draait om het verkennen van de huidige situatie. Zo weet u van tevoren wat voor financiële gevolgen er eventueel bij de overname komen kijken. Zaken die wij onder andere uitvoeren in de inventarisatiefase zijn:

  • Praktijkanalyse - Praktijkgrootte, opbouw patiëntenpopulatie en automatiseringsgraad
  • Financiële analyse - Opbrengsten, lasten en overnamekosten
  • Analyse van bestaande contracten - Inventarisatie van bestaande contracten op gebied van personeel en huisvesting
  • Analyse van overnamesom - Overnamesom en uitgangspunten in kaart brengen
  • Persoonlijke situatie na overname - Eventuele financiële gevolgen na praktijkovername

Praktijkovername: onderhandelingsfase

De tweede stap in het overnameproces is de onderhandelingsfase. Dit is het moment waarop u de knoop heeft doorgehakt en zeker weet dat u de praktijk wilt overnemen. Deze onderhandeling nemen wij graag uit handen. Zo bespreken wij conflicterende belangen en gaan wij het onderhandelingsgesprek voor u aan. Op deze manier weet u zeker dat aan alle aspecten gedacht is en u de praktijk op juiste wijze overneemt.

Praktijkovername: afrondingsfase

In deze laatste fase worden alle gemaakte afspraken vastgelegd. De specialisten van noord negentig begeleiden u in het toetsen van verschillende overeenkomsten. Verder is de financieringsaanvraag een cruciale stap in de afrondingsfase. Naast het begeleiden van de aanvraag beoordelen wij de ontvangen financieringsoffertes.

Advies bij het starten van een praktijk

Wanneer u een praktijk wilt starten zonder overname staan onze adviseurs tevens voor u klaar. Er worden vergelijkbare stappen doorlopen als bij een praktijkovername. Onze adviezen sluiten naadloos aan op uw wensen en situatie. Zo bent u verzekerd van een vliegende start.

Jarenlange ervaring in praktijkovernames

Praktijkovernames, een praktijk starten of de werkzaamheden van uw praktijk afbouwen; noord negentig werkt met specialisten die jarenlange ervaring hebben. Wij zorgen voor advies op maat en begeleiding van start tot finish. Bent u benieuwd wat noord negentig voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of download onze whitepaper.

Uw specialisten voor praktijkovername, praktijkstart